Twitter: @detussenmanager

donderdag 15 december 2011

“Een CV is als een bikini. Wat ze toont is boeiend, wat ze verbergt is echt interessant”.


De Quote in een iets andere context komt van Ann Verstraeten bij haar inauguratie in 2009 en is: "De jaarrekening is als een bikini. Wat ze toont is interessant..Wat ze verbergt is essentieel". 

Het zijn deze woorden die bij mij opkwamen toen ik mijn Curriculum Vitae aan het actualiseren was. 
Je bent trots op wat je gedaan hebt en beschrijft de belangrijkste resultaten van 36 jaar ICT carrière chronologisch op. Als je dat gedaan hebt, kom je tot de conclusie dat het wel een heel lang verhaal is geworden. En wie zit daar op te wachten?


Het onvermijdelijke schrappen komt dan om de hoek kijken. Je gaat nadenken voor wie schrijf ik dit eigenlijk?  En wat zou zo iemand feitelijk willen weten?  Een 2de versie van je CV komt tot stand en je kijkt tevreden naar het resultaat. En toen gebeurde het!.............

De quote van Ann Verstraelen kwam ineens bij mij op zij het in de ietwat aangepaste vorm: “Een CV is als een bikini. Wat ze toont is boeiend. Wat ze verbergt is echt interessant”. 

Want ook al heb je de CV ontdaan van allerlei in jouw ogen belangrijken feiten het belangrijkste heb je nog steeds niet in je CV gezet namelijk: “welke fouten heb je gedurende die tijd gemaakt en wat heb je daarvan geleerd?”
Kolb met zijn leerfasen had daar al over nagedacht en ook in het boek “schaken voor Dummies” staat dat je geen Meester kan worden na eerst van je fouten geleerd te hebben. Als het al in een boek voor Dummies staat, dan moet er toch een grond van waarheid inzitten.

Dus je CV zou feitelijk een overzicht van al je werkzame fouten moeten zijn, aangevuld met wat je daarvan geleerd hebt. Zou je CV na 36 jaar dan net zo lang zijn?
Toch eens proberen een dergelijk CV op te stellen. Het is in ieder geval anders en dat is tegenwoordig een onderscheidende factor.

Heemstede 14 december 2011

Vincent Slootmans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten